Nu är vi på Hundtipset hemma från en veckas semester på Gotland, och har med oss mängder utav tips och erfarenhet i bagaget att dela med oss av. Och vilken vecka vi fick! 24-25 grader varje dag och strålande sol, bortsett från en dag med lite moln vilket kändes helt okej.

Man kan väl sammanfatta det som ett väldigt hundvänligt ställe, även om vi blev lite överraskade över att många restauranger inte tillät hunden att följa med inomhus. Här har definitivt storstäderna kommit längre! Lyckligtvis hade dom flesta uteservering dit man såklart fick ta med hunden.

Vi bodde på Villa Alma som är ett helt nyrenoverat hotell som ligger mitt i Almedalen, precis vid havet och med bara några minuters gångavstånd in till alla restauranger i Visby’s innerstad. Ett utav dom charmigaste hotellen vi har gästat på länge, med underbar personal och en frukostbuffé som var fantastisk. Vi har gjort ett separat tips om Villa Alma som du hittar här.

Hotell Vilma Alma
Villa Alma

Sista natten spenderade vi på Fårösunds Fästning, som ni av namnet kan gissa ligger i Fårösund. Perfekt när man vill upptäcka Fårösund att bara ta färjan över, och när det är dags för hemgång efter en heldag på Fårösund så har man hotellet nära. Det här var ett väldigt speciellt hotell, då det är en gammal fästning som nu blivit ombyggt och renoverat till hotell. Allting var superfräscht och kändes framförallt personligt då det inte fanns så många rum, och man fick en personlig kontakt med personalen och ägaren Anders som gjorde sitt yttersta för att se till att vi var nöjda och glada. Även detta ställe har vi skrivit ett separat tips om som ni hittar här.

När det gäller hundvänliga stränder på Gotland så besökte vi faktiskt bara två stycken, den ena var Vitvikens Badstrand, jättefin strand och väldigt långgrunt vatten att bada i. Här var det massor utav hundar och det verkade vara en ganska populär strand, vilket ju är förståeligt.

Nästa strand vi besökte var Norsta Auren som låg högst upp på Fårö. Här var det betydligt lugnare när vi var där, och man kunde verkligen ligga privat och hitta sin egen bit av stranden.

Norsta Auren Fårö
Norsta Auren på Fårö

Vår favorit blev dock att bada i kalkstensbrotten som man hittar på Gotland. Vi besökte både Blå Lagunen som är det mest populära kalkstensbrottet på Gotland, med underbart blått och härligt vatten och stenstrand längs många delar runt lagunen. Vi var även vid ett kalkbrott i Smöjen, vilket inte hade några stränder vad vi kunde hitta, men däremot härligt vatten och klippor att hoppa i från. Det fanns även en gammal nedlagd industrilokal som man kunde simma in i och köra lite urban exploration.

När det gäller hundvänliga restauranger på Gotland så kommer vi att löpande lägga ut lite tips här på Hundtipset kring dessa. Några finns redan uppe!

Har ni några frågor så är det bara att skriva en kommentar så försöker vi svara så gott vi kan 🙂

Här är några hundvänliga hotell på Gotland och i Visby:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen fyll i ditt användarman eller E-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord skickat till din E-post.