Fler och fler hotell öppnar upp för att ta med sig hunden, då vi blir fler och fler som vill semestra tillsammans med sin vovve. En positiv utveckling tycker vi på Hundtipset! Här har vi samlat lite viktiga saker att tänka på när man skall bo på hotell eller annat boende med hunden.

Får man ha med sig hund på hotell?

Det är upp till varje hotell att bestämma själva ifall man får ha med sig hund till just deras hotell. Det finns inga lagar eller regler som hindrar ett hotell från att vara hundvänligt. Det absolut vanligaste är att dom har vissa specifika rum dit man får ta med sig hund, så att dom kan placera allergiker i andra rum exempelvis.

Dom flesta hotellen tar även ut en avgift (oftast mellan 150-300kr per natt alternativt per vistelse) om man har med sig hunden, vilket dom säger är för att täcka kostnader för extra städning efter att man haft hund på rummet.

Specifika regler gäller för ledarhundar – dessa får man som bekant ta med sig både i mataffärer och på alla hotell, men det har man säkerligen koll på ifall man har en ledarhund.

Vilka hotell tar emot hund?

Det är inte alla hotell som har skrivit ut tydligt på sin hemsida huruvida man får ta med sig hunden till dom eller inte, därför kan det vara lite klurigt att veta ifall man inte ringer och frågar. Vi har därför samlat alla hundvänliga hotell som vi har hittat, så att du enkelt kan boka din semester tillsammans med vovven. Vi försöker hela tiden att uppdatera listan med nya hotell som är hundvänliga som vi hittar eller får in tips på.

Vad behöver man tänka på om man vill ta med sig hunden på hotell?

  • Det är viktigt när du bokar ditt boende att du berättar för hotellet att du planerar att ta med dig hunden, så att dom kan placera dig i ett hundrum, samt att dom kan bekräfta att det finns lediga hundrum tillgängliga.
  • Vissa hotell ställer in en hundbädd och vattenskål på rummet när man bokat ett hundrum, men inte alla. Ta därför gärna med dig någonting som hunden kan sova på, samt en vatten och matskål.
  • Tänk på att många hotell helst inte vill att hundarna är i sängarna eller i soffor (även om vi nästan aldrig sett något hotell skriva det någonstans)
  • Kolla gärna när du checkar in vad som gäller kring vart på hotellet du får ta med dig hunden, så som om den kan vara med på frukosten och så vidare.
  • Om din hund har separationsångest, eller skäller ofta när den är ensam – så undvik att lämna den ensam på rummet, både för hundens och dina rumsgrannars skull.
  • Se alltid till att hålla hunden kopplad även på hundvänliga hotell, dom vill gärna inte ha hundar som springer lösa i korridorer eller i lobbyn på hotellet.
  • Det är ganska sällan man får ha med sig hunden till poolen, men i dom fallen vi har fått ta med oss hunden till poolen så vill dom inte att den badar i poolen.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen fyll i ditt användarman eller E-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord skickat till din E-post.