Något som blir mer och mer omtalat är att byta från det vanliga torrfodret som varit det mest populära sättet (och fortfarande är) att utfodra sin hund, till att istället låta hunden gå över till BARF. BARF är en förkortning för Biologically Appropriate Raw Food eller Bones And Raw Food.

I korta drag betyder det att man istället för torrfoder ger hunden färskt foder i form utav en perfekt blandning utav kött, grönsaker och ben. Det finns idag tillverkare (MUSH & Vom är dom största) som tar fram det här fodret som ”färdigblandat”, då det i princip är omöjligt att själv stå och sätta ihop den här blandningen på daglig basis.

Fördelarna mot vanligt foder är framförallt att man slipper spannmålet som är en stor del utav torrfodret, och att hunden får en finare päls, bättre andedräkt och ofta blir piggare. Likaså blir avföringen mindre samt luktar betydligt mindre.

Har ni testat BARF? Skriv gärna om era upplevelser i kommentarerna!

Du kan läsa allt om BARF på https://www.barf.se

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen fyll i ditt användarman eller E-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord skickat till din E-post.