Semestra med hunden är ju givet för dom flesta hundägarna – och varför inte ta med din fyrbenta vän på en härlig båtsemester?
Vi kom precis tillbaka från en veckas härlig båtsemester längs Västkusten, med stopp på Smögen, Väderöarna, Fjällbacka, Resö och Hunnebostrand.

Roligast tyckte Leo att det var när vi låg ensamma i naturhamnar, då han kunde få hela ön för sig själv och springa lös.
Vi hade sådan tur med vädret att vi lyckades ta oss ända ut till Väderöarna, som är ett par öar mitt ute i havet – ungefär rakt ut från Fjällbacka. Eftersom det är öppet hav stora sträckor utav vägen dit så är det ett ställe man endast åker till när vindarna tillåter.

Vår favorit bland hamnarna i övrigt blev nog Fjällbacka. Otroligt charmig liten ort och med mängder utav riktigt bra restauranger.
Även Hunnebostrand var väldigt mysigt, dock inte riktigt på samma nivå som Fjällbacka.

Ibland såg vi båtar med hundar på som inte hade flytväst på sina hundar, lite konstigt tyckte vi. Även om dom flesta hundarna kan simma bra, så är det supersvårt att få tag i hunden om den trillar i. Har man flytväst på hunden och den trillar i, så är det enkelt att ”fiska” upp den igen med båtshaken och ta tag i flytvästen. Det finns ju mängder utav bra alternativ på flytväst för hund idag så för oss är det ett måste när vi är ute och åker!

Leo håller utkik på dom mötande båtarna i Sotekanalen.

Vi hade över 25 grader under hela veckan, så det blev minst sagt att bada konstant under dagarna för att överleva i värmen. Även Leo fick bada en del, även om han inte gärna hoppar i frivilligt så trivs han när man håller honom så han kan slappna av och ”flyta” i vattnet. I den värmen som var så kändes det som att man ville försöka kyla ner honom!

Vi får se om vi kanske tar oss ut på ytterligare en veckas båtsemester senare i sommar!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen fyll i ditt användarman eller E-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord skickat till din E-post.